Black Lodge by Tomislav Soldo a Horvát Vidéken

Black Lodge by Tomislav Soldo a Horvát Vidéken

Project:Black Lodge
Építészek:Tomislav Soldo
Elhelyezkedés:Gorski Kotar, Horvátország
Terület:1076 sq ft
Fényképek:Jure Živković

Black Lodge által Tomislav Soldo

Tomislav Soldoegy horvát építész tervezte a Fekete Házat a hegyvidéki Gorski Kotar régióban Horvátországban.
A modern kétszintes rezidencia 1076 négyzetlábnyi lakóterületet, valamint nagy ablakokat kínál, amelyek gyönyörű kilátást nyújtanak a látványos környezetre.
A ház nem nagyon különbözik a régió többi otthonától. A tető, a kompakt kialakítás és a homlokzat fából készült, de mégis egyedülálló a maga módján. Nézd meg!

Ennek a háznak a genezise egy kissé különös narratívával járhat. Az esetlegesen megfordult, de természetesen nem nemkívánatos folyamat az a tér megteremtése és kialakítása, ahol a legelső szenzoros szerep maga a természet.

Kezdetben minden más előtt volt egy diófa, amely tökéletes természetes árnyékot és az első kültéri lakóterületet képviselte. Idővel fokozatosan alakították ki a teraszt a fa körül, és végül kialakult a ház felépítésének gondolata.

A vidéki ház tervezésének egyetlen meghatározó eleme a lejtős terep, amely panorámás kilátást nyújt a közeli erdőre és a hegyi tájra, valamint a meglévő terasz helyzetére.
Anélkül, hogy flörtölnének vagy utalnának a környékén létező és hagyományos területekre, anélkül, hogy előirányozni vagy engedélyezni kellene, ez egyszerűen egy dombtető, egy terasz kiterjesztése és egy zárt belváros volt. A nyílt tető, a kompakt kialakítás és a homlokzat burkolatának felhasználása volt a régió egyetlen megkülönböztető funkcionális eleme, amelyet elfogadtak és beépítettek a tervezésbe.

A 100 m2-es bruttó alapterületen a ház egy kis tárolóból áll a pince szintjén, egy nappali nyitott konyhával és egy földszinti fürdőszobával, valamint egy alagsori szinten mezzanine szinten.

A kültéri és a belső tér közötti térbeli áramlás megszerzésére vonatkozó szándékot, különösen a beltéri konyha, a nyári kültéri konyha és a terasz összekapcsolása terén egyaránt a belsőépítészeti tervezésben, nyílt teret terv formájában .

Ennek megfelelően az egész házat egyetlen térfogatnak tekintik, ami nagyban tükrözi a környező természetét minden egyes pontjából, miközben a konyha és a fürdőszoba területe kis méretű, dobozszerű magot képez a nagyobb ház hangerőn belül.

A beton pincéje és alapjaitól eltekintve a ház teljesen gőzölt betonblokkokból készült, amelyek jelentősen gyorsították az építési munkálatokat az adott helyen. A 30 cm vastag kültéri falak, amelyek szintén légmentesen lezárt betonblokkokból állnak, minden épületfizikai követelményt kielégítenek további hőszigetelés nélkül. A téli időszakban a nemkívánatos túlmelegedés és a hőveszteség termikus hatékonyságát szibériai vörösfenyő burkolattal ellátott szellőztetett homlokzat növelte.

A homlokzatot két réteg fekete fahéjas kátrány festette, egy természetes valódi termék, amely mélyen behatol az erdőbe, védelmet nyújt és hosszú ideig tart.

A nappali fekete kompakt és látszólag monolitikus szerkezet megjelenését este megváltoztatják a világítás bekapcsolásával. A ház finom, majdnem lámpás tárgyú tárgy lesz, amely a napsugarakat imitáló redőnyökön keresztül világít a környékén.

Tomislav Soldo

Nézd meg a videót: A horvátországi vidék horizontjától, a Tomislav Soldótól lenyűgöző Black Lodge-tól

Like this post? Please share to your friends:
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: