Casa 1217 által H Arquitectes L'Escala, Spanyolország

Casa 1217 által H Arquitectes L'Escala, Spanyolország

Project:Casa 1217
Építészek:H Arquitectes
Elhelyezkedés:L'Escala, SpanyolországTerület:6 458 m² (terület)
Fényképek:Adria Goula

Casa 1217 által H Arquitectes

Spanyol építészekH Arquitectesúgy tervezték meg az 1217-es házat, vagy hivatalosan is ismerték a Casa 1217-et a spanyol Girona L'Escala-i önkormányzatában.
A ház egy 6,500 négyzetméteres telekkel van ellátva, puha topográfiával. A telek el volt távolítva az akadályoktól, amelyek sokkal könnyebbé és gyorsabbá tették a munkát.
Ez az otthon egy fiatal pár lakóhelye. A kétszintes dizájn a Pení-hegyre és a Cap de Creusra nyújt kilátást.
A belső terek és a szabadtéri területek egy összekapcsolt tornácokon keresztül csatlakoznak.

Az Escalában (Girona) található, Montgó-öböl közelében, ahol nincsenek különleges városi jellegzetességek. A négyzet alakú, 600 négyzetméteres felület minden városi szolgáltatással; puha topográfia, az északi-déli tájolású tájképek a telken. A telephelyen nem volt előzetesen fennálló állapot, sem vegetáció, sem beépített elem.

Körülmények

A program egyszerű volt, hogy házat építsen egy párnak; bár volt néhány olyan körülmény, amely segített az első döntések meghozatalában: a háznak két szintje van, hogy lehetővé tegye a Pení-hegység és a Cap de Creus megtekintését. Az ügyfelek úgy is elképzelték a tornácokat, mint átmeneti tereket mindkét emeleten, mint a beltéri és a kültéri környezet összekapcsolásának módját; a földszinten egy helyiség, és kiegészítő helyiségként működik, valamint néhány szoba fürdőszobával a vendégek rendelkezésére.

program

A telek kellemetlen környezetének köszönhetően a vegetáció minden formáját a környékére tervezték. A szándék az volt, hogy a vegetációval való densifikálást és a kerítés létrejöttének elkerülése érdekében módosítsa az észlelést. Míg a földszint kapcsolódik a szabadtéri helyiséghez, az első emelet a tájképekkel kapcsolatos. Ezek a feltételek határozzák meg a ház első logikai konstrukcióját: három vízszintes terv teljesen nyitott a kerületükön. Annak érdekében, hogy válaszoljon a "kényelmes" program a ház fele a terület minden emeleten lesz elfoglalva egy könnyű "doboz". Ez a két doboz minden emeleten ellentétes irányba helyezkedik, hogy optimális kapcsolatban legyen a külső térrel, attól függően, hogy melyik padló. A földszinten található doboz az északi oldalon helyezkedik el, hogy kihasználja a galéria déli tájolását, és a nyári időszakban télikertként szolgáló tágas konyhát és kiegészítő szobát / tárolót, valamint télen szolár nyereséget biztosít. Az első emeleten lévő dobozban két kis szoba található: méretük lehetővé teszi, hogy profitáljanak a külső galéria területének a felhasználók által történő felhasználásától. Ezt a teret erkélyként használják nyáron, télen pedig tanulmányként. Miközben a dobozok tartalmazzák a "kényelmes" programozott helyet, a nem programozott galériatereket az év során passzív hőrendszerrel együtt használják.

H Arquitectes

Építés

A konkrét pillérek és táblákon alapuló szerkezet a projekt költségvetésének legfontosabb befektetése. Tartalmazza a termikus tehetetlenséget, ugyanakkor jellemzi a galériatereket és ennek következtében a ház többi része. A dobozok stratégiája mechanikus konstruktív rendszerre reagál: léggömbökből, OSB panelekből és gipszkarton válaszfalakból áll. A falak belsejében lévő légkamra lehetővé teszi a nagy mennyiségű elszigeteltség tárolását, elkerülve a téli időszakban gyorsan felmelegedő szobák hőtehetetlenségét. Ugyanakkor lehetővé teszi az összes technikai elem elhelyezését olyan házban, amelyben a betonszerkezet teljesen látható marad rejtett elemek nélkül. Végül a fa-beton paneleket választották burkolatként a dobozok számára.

Építési magatartás

A keletre és délre nézõ galériák magas szintû szoláris nyereséget biztosítanak. A téli napokon tevékenykedtek anélkül, hogy tennék akklimatizációt, és ugyanúgy dolgoznak, mint a "kényelmes" terek termikus párnája. Éjjel a függönyök csökkentik a hőveszteséget, míg a faégető tűzhely akklimatizációt biztosít. Ezek az elemek megakadályozzák, hogy a ház lehűljön az üres időszakok alatt. A dobozok (jól szigetelt, légmentes és termikus tehetetlenség nélkül) rendelkeznek egy aerotermikus hőszivattyús rendszerrel, amely gyors felfűtést kölcsönöz ezeknek a tereknek, amikor a felhasználók hosszú távollét után visszatérnek.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: