KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort projekttervezési csoport Yalovában, Törökországban

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort projekttervezési csoport Yalovában, Törökországban

Project:KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort
Építészek:Projekttervezési csoport
Elhelyezkedés:Yalova, Törökország
Terület:3,552,090 sq ft (földterület)
Fényképek:A projekttervezési csoport jóvoltából

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort a Project Design Group által

Projekttervezési csoport tervezte a KentPlus YALOVA Wellness SPA üdülőhelyet Armutluban, Yalovában Törökországban. Ez a fényűző üdülőhely egy meglehetősen nagy földterületen helyezkedik el, körülbelül 3.552.090 négyzetméteren, egy olyan régióban, amely durva topográfiája és enyhe éghajlatáról ismert, de csillagszerű kilátással a tengerre. Az üdülőhelyet egy buja, zöld táj veszi körül, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy intimabb kapcsolatot alakítsanak ki a természeti környezetgel.

A területKentPlus YALOVA Wellness SPA Resort tervezteProjekttervezési csoport a 330 négyzetméteres területű földterületen található Dereliköy településen található Dereliköy településen várja a hegyi topográfiát, az enyhe éghajlatot és a látványos kilátást a tengerre, és zöld környezetben helyezkedik el, lehetővé téve a lakos számára, hogy új kapcsolatot létesítsen a természet.

A helyszín egyedülálló természeti jellege képezi a projekt koncepciójának alapját, amelynek fő célja, hogy az épületeket úgy tervezze meg, hogy részlegesen elveszett ebben a természetes környezetben, és a topográfiával való harmonizálással terjeszkedjen és elolvadjon a tájba. Hasonlóképpen a felhasználók számára tervezett légkör az volt, hogy miközben élvezhetik magukat, pihennek vagy sétálnak az utcán, be kell énekelniük a természet illatát. Ezért a felhasználó számára ez a tervezett légkör elérése és hatásának fokozása érdekében számos lakóövezetben zöldövezetet hoztak létre. Ezzel biztosítja a területek, a tervezés és a projektterületet körülvevő erdőterületek integrációját.

Ebben a létrejött zöldövezetben, a közterületi karakterek kiemelt fontossága mellett az utcák gyalogosok voltak, a gyalogosok pedig zöld színűek voltak, számos utcával, amelyek megnyitják a széles zöldöveket, és majdnem elérik egy kis erdőt az útvonal végén. A tervek szerint a projektegységek, amelyek ehhez a légkörbe kerülnének, a földön olyan módon helyezkedtek el, amely lehetővé tenné, hogy a zöldség bizonyos pontokon kapcsolatba lépjen velük, és bizonyos területeken körülvegye őket.

A lakóegységek a kilátással szemben fekvő terület meredekebb lejtőin voltak, míg a szállodák az alsó lejtőkön voltak, ahol a gradiens folyamatosan lecsökkent. A rezidenciákban új lélegzetet kívánnak a jelenlegi szokásos lakóhely-típusok helyett, és egy másik lakossági morfológiát építenek, nem pedig a monotípus házat. Ahelyett, hogy ismétlődő standard típusú lakást használnának, különböző tipológiákat; néhányat terasz tetővel, néhányat faragott tetővel, közülük néhány nagyobb zárt területen, és néhány kisebb, zárt, de nagyobb kerttel együtt. És egy település, amelynek utcái egyes szakaszokon szűkületekhez vezetnek, és egy kis téren keletkeznek, egy másik ponton terjedve. Ily módon összesen 14 különböző blokkfajta található, összesen 163 blokkban és 63 különböző típusú lakásban összesen 1001 apartmanban.

Emellett a "hayat" nevű házrész, amelyet leginkább az "ókori török ​​házak" tipológiáiban látunk, a mai életbe való integrálással újra értelmezhető. A "Hayatot" egy kellemes közös területként szolgálja, amely kihasználja a két különböző lakások ötvözését, és növeli a szomszédok közötti kölcsönhatást és megosztást. Lényegében a cél az volt, hogy a szabadban létrehozott légkört egy belső kerten keresztül a házba kell vinni, ami az életbe kerül. Ily módon létrejött egy olyan légkör, amelyet a felhasználók nemcsak a szabadban, hanem napi életük részeként élvezhetnek. A lakossági egységeket, amelyek mindegyik megközelítéssel átgondolták, a klasszikus tervtípusok eltérő módon történő összegyűjtésének és a kombináció működésének újjáépítésének útján tervezték.

A szociális létesítmények egységei, amelyek célja a felhasználók számára a termálvízzel, a régió egy másik természeti szépségével való összekapcsolása volt, különböző magasságokba ágyazódtak és a lehető legnagyobb mértékben rejtve voltak a földön. A szociális létesítmények magukban foglalják a zöld és a víz egységét a termál- és édesvizű medencékkel és a zöld belső udvarokkal. A termálvizes medencében a termálvizes medence területén apró, privát köbös szobákat terveztek. És a napfényt a teljes török ​​fürdő tipológiájának vizsgálatával végezték. A szociális létesítmények egységeinek tervezése során az épületen belüli és kívüli helyszíneket újragondolták, és vizuális kapcsolatot építettek a termálvíz és az édesvíz között.

A projektben három különböző hotelépületet terveztek, mintegy 592/595/135 teljes ágy mennyiséggel … Ahhoz, hogy ne korlátozzák az egyes lakóegységek nézeteit, a hotel blokkjai töredezettek voltak a felső emeletek felé, és a topográfiával összhangban szétváltak az alsó szinteket. Az alsóbb szintek megcsúszása megkönnyítette a belépést, így a felhasználók könnyebben hozzáférhetnek a szabadtéri termálmedencékhez, a gyógyfürdőhöz, a török ​​fürdőkhöz, a sportközponthoz, a szépségcentrumhoz, a rekreációs szobákhoz és más közösségi egységekhez. A patak tengelye, amely a patak legkevésbé meredek szakaszán keresztül áramlik a patak felé, a projekt legfőbb rekreációs vonala, ahol a társadalmi jelenlét növelte a társadalmi interakciót. Ez a vonal, amely végül találkozik a parton, vonzza a felhasználókat a teljes projektterületről, mivel az a helyén helyezkedik el, és mind a fizikai, mind a funkcionális struktúrát.A változatos tereprendezési elemek és pavilonok használatával, a patak kibővítésével és beépítésével a terv kiemelkedő tulajdonságává és a projekt gerincévé vált.

Az egész gerinc rekreációs területein a felnőttek és a különböző életkorú gyermekek számára vonzó szociális területeket terveztek. Ez a rekreációs vonal biológiai tó, amfiteátrum, játszóterek, éttermek és tematikus kertek díszítik, hogy pihenjen a tó körül. A tó körül, mely 1200 m², a rostos gyökerekkel, törmelékkel és náddal rendelkező növények a víz tisztaságát szolgálják. A gazdag tereprendezési területet úgy alakították ki, hogy megfelelő növényeket választottak az éghajlatra és a Yalova-ra jellemző talajra. A kemény padlón különböző átmenetet biztosítanak a széles betonblokkok és a gránitlemez kő segítségével, míg a nyitott zöld területeken előnyösek azok a talajtakaró növények, amelyeknek nincs sok vizük.

Csakúgy, mint a lakóépületek, a szociális létesítmények és a szállodák; több emeletes garázs, egészségügyi központ, mecset, iskolai és éttermi épületek is tervezték a projekt fő koncepciójának részeként.

A projekt létrejöttében célul tűzte ki, hogy a természeti környezet, amely a legfontosabb eleme, és a tervezési és tervezési folyamat igazgatója, elsőként vesz részt a felhasználók mindennapi életében.

A szöveges leírás megadta:Projekttervezési csoport

Nézd meg a videót: KentPlus YALOVA Wellness SPA & Resort

Like this post? Please share to your friends:
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: