Tanderra House, Sean Godsell építészek Victoria-ban, Ausztráliában

Tanderra House, Sean Godsell építészek Victoria-ban, Ausztráliában

Project:Tanderra Ház
Építészek:Sean Godsell Architects
Elhelyezkedés:Mornington-félsziget, Victoria, Ausztrália
Terület:3,067 sq ft
Fényképek:A Sean Godsell építészek jóvoltából

Sean Godsell építészek Tanderra House

ATanderra HázáltalSean Godsell Architectsegy hatalmas domboldalon fekszik a Mornington-félszigeten, Victoria, Ausztrália területén kívül. A helyszínt meleg nyarak és forró szél miatt ismerik, ezért az otthon részben ásott a földbe. Az épület alaprajza egy standard L-alakú. A bőséges szabadtéri helyiség is árnyékolt a túlmelegedés megelőzésére.
Egy közeli fészerben van egy naprendszer, amely a napból energiát termel, de ez a kis hatású otthon is az esővízgyűjtést használja.

Az építészektől:"A verandah tér folyékony természete már régóta szerves része a házak kutatásának. Ebből a kutatásból két különbözõ elemem merült fel a munkámban – az (anti-tektonikus) külsõ bõr és a kétértelmû terv, ahol a felhasználás, a funkció, belül és kívül szervezve a verandah tér nem dogmatikus természetével összhangban, semmint formális vonal mentén . Egy szinten ez egy érv a regionális építészet számára, ahol a helyi körülmények egy olyan ékezetes és gyarmati történelemben kulturálisan beágyazott tervezési elemet jelentenek. Egy másik oldalon érvelésem volt a folyosó szervezőeszközként való eltávolításával kapcsolatban, és ezáltal támogató érv volt a megosztott terv vagy az ázsiai építészetben uralkodó kapcsolt terek számára. A megosztott terv kinetikus természete segített abban, hogy eltávolítsam a szekciótól való függést, mint építészetem térbeli eszközeit, és ezáltal az európai modernizmus elleni támadást mint az építészet kialakításának formáját (pl. Érdekes helyet a mennyezetmagasság vagy a padló módosításával szintek)”

"Ezek az ötletek dolgoznak ebben a házban, amely egy domb tetején helyezkedik el egy 40 hektáros területen. A ház gyönyörű kilátást nyújt a távoli óceánra, de a kilátások nyugatra vannak, és a ház hatalmas, uralkodó szélnek van kitéve. Nyáron forró észak-északkeleti csapások fújnak át a helyszínen, és ez ellenpontja ennek az expozíciónak, hogy a ház formájú "L" alakú, és ásni magát a földre, hogy védett szabadtéri hely az utasok számára. A kulcsfontosságú funkcionális terek diszkréten helyezkednek el a terv hossza mentén, és a folyosók helyett fedett teraszok kapcsolódnak. Bár néhány évvel később szállították ezt a házat a Glenburn házzal egyidejűleg tervezték, és Glenburn testvérének nevezték el. "

Like this post? Please share to your friends:
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: